top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Cukiság a falra

Tündéri dekor és játék is egyben ez a kis maci. A képkeretben lévő zsebből ki tudod venni, aztán este, a játék után visszateheted szundítani. Készítsd el te is kisgyermekednek!

cuki maci

Hozzávalók: ovális képkeret, textil, karton, filc, hímzőfonal, két szem fekete kásagyöngy, tömőanyag, tű, olló, ragasztó

Így készítsd el: Ha szükséges, fesd le a keretet. Én csillogó türkiz akrilfestékkel kentem le, majd egy réteg áttetsző lakkal tettem tartóssá. Válassz egy pamut textilt és öltsd rá a zsebet, majd dekoráld láncöltéssel és pelenkaöltéssel. Vágj a keretbe illő méretű kartont és hátulról ragaszd rá a textilt. Ügyelj rá, hogy a zseb a keret oldalaihoz képest középen helyezkedjen el, és hogy felül kicsivel több hely maradjon.

diy falikép

Vágd ki a maci darabjait. (Sablont letölthetsz hozzá lejjebb, amiben két különböző méretben is megtalálod a mintát. Igazítsd a kereted és megvarrt zseb méretéhez!) Öltsd össze a két test-darabot, fogd közéjük a karokat és a füleket, és azokon is öltsd át a tűt, amikor azon a részen haladsz a varrással. Amikor már majdnem körbeértél, tömd ki a figurát. Készíts hozzá pici szívet, és rögzítsd a két karhoz. Így a maci magához fogja ölelni a szívecskét. Két fekete kásagyöngyöt varrj fel szemnek, apró öltésekkel hímezd meg az orrot és a szájat.

így készül a maci

A maci már be is bújhat a keretbe feszített zsebecskébe, és édes kis dekoráció válik belőle a gyerekszoba falán. Napközben játszótárs lesz, éjjel pedig vigyáz a kicsi álmára.

macisablon
.pdf
Download PDF • 298KB
gyerekszobai dekoráció

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page