top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Fess téli képet!

Tölts egy kis időt alkotással, fess egy képet magadnak vagy ajándékba. Lépésről -lépésre megmutatjuk, hogyan készítsd el a téli dekorációt.

Szükséged lesz egy feszített vászonra, akril festékekre, öntapadó fóliára, ollóra, ecsetre és szivacsra. Természetesen más színeket is választhatsz magadnak. Mi a zöld különböző árnyalataival dolgoztunk.

Vastag ecsettel alapozd le a képet színátmenetesen, fehér és világos zöld keverékével. Nem baj, ha látszódnak az ecsetnyomok, erre ugyanis még kerül majd egy másik réteg festék is.

Vágd ki az alul megadott sablont öntapadó fóliából és ragaszd a vászonra. Tunkold szivaccsal a sötétebb festéket a képre.

Ha megszáradt festék, egy kicsivel világosabb színnel, ecsettel fess indákat, leveleket és bogyós ágacskákat a leragasztott levelek köré. Ezután le is húzhatod a vászonról a ragasztott részeket. A kép széleit ugyanígy dekorálhatod levelekkel és ágakkal, csak sötétebb színű festékkel. Mi végig egy zöld festéket higítottunk hol kevesebb, hol több fehér festékkel.

Pirossal festhetsz bogyókat is a levélkoszorú középvonalához, és egészen vékony indákat a belső ívhez. A madarat is díszitsd egy-két leveles indával.

Ha nem akarsz egyből ecsettel nekilátni a munkának, elő is rajzolhatod a mintákat a fotók alapján. Vágj bele bátran, hiszen az alkotás öröm!

Nyomtasd ki a sablont akkora méretben, hogy minden oldalon maradjon 6 cm a vászon szélétől. Ezt a mintát rajzold át az öntapadó fóliára.


0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page