top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Hímezz tököt Halloween alkalmából!

Ha nincs kedved faragni, de mégis szeretnél kipróbálni valami tökös kreatívkodást, akkor hímezz egy klassz kis őszi kitűzőt magadnak. Az aktív kikapcsolódás, az elmerült alkotás segít lecsendesíteni az elméd, és kizárni a mindennapok zaját.

hímzett tök

Ezekre lesz szükséged: 4 féle narancsos, barnás árnyalatú, egy zöld és egy sötétbarna hímzőfonal, narancssárga filc, tű, olló, kitűzőalap, arany myuki gyöngy.

Rajzold fel a tököt a filcre, és láncöltéssel hímezd végig a fő vonalakat. Apró, 3-4 mm-es laposöltésekkel kezdd el kiszínezni a forma belsejét. Alul és felül a sötétebb árnyalatokkal kezdd, és a közepe felé haladva egyre világosítsd.

diy tök kitűző

Az apró vonalkákkal teljesen töltsd ki a formát, a különböző árnyalatokat bátran keverd egymásba. A szárat hímezd meg zölddel és barnával. Néhány szem arany myuki gyönggyel tovább dekorálhatod a tököcskét. Ha elkészült, vágd körbe a hímzés szélétől 2 mm-re, és vágj még egy ugyanilyen formájú darabot a filcből. A kettőt összefogva, apró öltésekkel varrd körbe őket a széleik mentén, a hátuljára pedig varrj kitűzőalapot.

Ha szívesen kipróbálnád, de nem mersz egyedül belefogni, gyere el egy workshopra!

így készül a hímzett tök

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page