top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Két szuper ötlet levendulára

Mostanra már biztosan kiszáradt a levendula, így készülhet is belőle a finom, és csodaszép színű szörp. Vagy egy édes kis illatkavicsot is varrhatsz belőle, amelynek illata megnyugtatóan hat majd az idegeidre!

házi levendulaszörp

Hozzávalók:

  • 1,5 l víz

  • 1,5 kg cukor

  • 2 citrom

  • 30 dkg levendulavirág

Elkészítés:

Morzsold le a szárakról a virágokat. Egy nagy lábasban forrald fel a vizet és a cukrot. Amíg melegszik a szirup, vágd karikákra a két citromot.

Amikor felforrt a cukros oldat, tedd bele a citromkarikákat és a levendulát. Elzárhatod alatta a tüzet, majd takard le a lábast. 12 órán át hagyd állni, hogy kiázzon a levendulából az aroma. Ez idő alatt előkészítheted a befőttesüvegeket vagy csatos üvegeket.

Miután a 12 óra letelt, szűrd le a főzetet. A levet forrald fel újra, majd még forrón öntsd át az üvegekbe. A megtöltött palackokat jól bugyoláld körbe konyharuhával és ha kihűlt már ihatod is a frissítő szörpöt.

friss levendula

Levendulás illatkavics

A filcbe varrt levendulavirág még évekig illatozhat, elég csak egy kicsit megnyomkodni, és máris érezheted az összetéveszthetelen illatfelhőt. Az elkészítéséhez csak egy kevés filc, kásagyöngy és hímzőfonal kell.

levendulás illatkavics

Vágj egy ovális formát, és láncöltéssel varrd végig a széle mentén. Ezután készíts egy újabb karikát pelenkaöltéssel. Variáld kedvedre ezt a két egyszerű öltéstípust és a színeket. Néhány szem gyönggyel is díszítheted az illatpárnát.

varrj illatpárnát

Ha elkészült, vágd ki az alsó oldalát is, és apró öltésekkel varrd össze a két felét. Mindig egy szem gyöngyöt is fűzz fel az öltés előtt, így cuki kis gyöngyszegély alakul ki. Mielőtt teljesen körbeérnél, tömd ki levendulával, majd a maradék rést is varrd össze. Ha akasztót is varrsz rá, akkor a kilincsre függesztve illatozhat majd a pompás kis dekoráció!0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page