top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Kreatív állatvarázs - mesés lények kártyajátéka

Updated: Jul 26, 2023

Keverjetek új állatfajokat a gyerkőccel, rajzoljatok, fessetek, színezzetek mókás élőlényeket! Az alkotás közben mesét is kitalálhattok a mókás figurának. A kártyák segítenek, hogy újabb és újabb variációk szülessenek.

állatos kártyák

Töltsd le a sablont, vagy magad is elkészítheted a kártyákat. Egyszerűen írd fel az állatok nevét a lapokra, és rajzold is oda őket. Vagy nyomtasd ki a megadott kártyákat, és ragaszd őket kartonra. Ki is festhetitek a figurákat, hogy igazán személyre szabott legyen a játék. Készíts helyszín lapokat is, hogy az is kiderüljön hol fog élni a kitalált lény.

Ha készen vannak a lapok egyszerűen húzzon a gyerkőc két állatkártyát, és egy helyszín kártyát. Ezekből alakíthatja ki a saját elképzelt, új csodalényét a két kihúzott állat tulajdonságait ötvözve.

ötlet gyerekeknek

Ha megvan a lény, rajzolhattok hozzá hátteret is, amit szintén a kidekorált kis kártyák segítségével választhattok ki.

Innen ingyen letölthetitek a kártyákat:

kartya
.pdf
Download PDF • 283KB
kartya2
.pdf
Download PDF • 245KB

A játék célja, hogy együtt, kreatív módon alkossatok egyedi, mókás állatfajokat és meséket. A kártyák segítségével véletlenszerűen válasszátok ki az állatokat állatokat és helyszíneket. A játék lehetőséget ad a fantázia szárnyalására és a kreatív gondolkodás fejlesztésére, miközben közös élményt nyújt.

Minden rajz és a hozzá tartozó mese más és más lesz, hiszen rengeteg variáció létrejöhet a kártyákból. Jó játékot!

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page