top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Mézi, az életre kelt mézeskalácsfigura

Ugye te is szeretted a bumfordi Shreket, és minden vicces szereplőt, akik a társai voltak a mesében! Emlékszel Mézire is, aki a gumicukor gombjait féltette? Most el is készítheted filcből, hogy felköltözzön az ünnep alkalmából a karácsonyfádra.

diy Mézi

Hozzávalók: világosbarna filc, lila minipompon, nagy fehér kásagyöngy, fehér, világoskék és piros hímzőfonal, flíz, olló, tű.

Így készítsd el: Vágd ki kétszer Mézit a filcből. Varrd fel a gyöngyöket szemeknek és a pomponokat gomboknak. Láncöltéssel hímezd meg a derekán, a karjain és a lábain a fehér csíkokat. Pirossal, apró öltésekkel készítsd el a szájat, kékkel a szemöldököket. Varrd össze a figura két felét.

mézeskalácsfigura filcből

Hagyj egy kis rést, és tompa ollóval vagy csipesszel tömd ki a formát. Végül varrd össze a megmaradt lyukat is. Ha dísznek szeretnéd, akkor felülre varrj egy akasztót is.

De akár falikép is válhat belőle, ahogy nálam! Varrtam neki egy mézeskalácsházikót, amit textil alapra öltögettem, kapott egy fincsi nyalókát és festettem hozzá egy képkeretet is. Gyerekszobába tökéletes dekoráció és játék egyben, esténként pedig Mézi is elalszik a házikójában, amikor a kicsit altatod.

mézeskalács ház Mézivel

Recent Posts

See All
bottom of page