top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Mini varrócsomag

Készítettem egy kis "életmentő" csomagot, mert szerintem nagyon jó, ha mindig van nálad néhány hasznos kis varrós cucc. Így akkor sem kell kétségbe esni,ha leszakadna egy gomb, vagy felhasadna a blúz. De akár otthoni tűtartónak is kiváló. Kétféle megoldásból választhatsz:

diy tűtartó

Lehet tényleg egy egyszerű tűtartó filcből. A két filclapot pelenkaöltéssel varrtam egymáshoz a hosszabb oldaluk mentén. Belülre újabb réteget erősítettem fel, amibe bele lehet bökdösni a tűket. Egy kis fagyöngy gombbal be is lehet csukni. Elől pedig kedved szerint díszítheted egy kis hímzéssel, rátéttel és gyöngyökkel.

hímzett tűtartó

A másik praktikusabb, ebbe mindent beletehetsz, amit fontosnak tartasz: egy-két gombot, biztosítótűt, mini cérnaspulnikat és persze tűket. Kevés filcre, vékony szaténszalagra és cérnára lesz csak szükség. Vágd ki a tűtartó elemeit, öltögesd fel a két szalagot a téglalap alakú filc két szélére.

így készíts tűtartót

A szalag végét óvatósan égesd meg, hogy ne bomoljon le használat közben. Kis öltésekkel varrd fel a tűtartót és a zsebet. A tasak külsejét díszítheted szívecskével és láncöltéses hímzéssel. Kartonpapír csíkokra tekerj cérnákat. Ha a karton tetején ejtesz egy bemetszést, akkor oda tudod csíptetni a cérna végét. Öltögess fel lazán néhány gombot, amit szükség esetén könnyen le tudsz nyisszantani.

mini tűtartó


 


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page