top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Nyomdázz bogarat a gyerkőccel!

Updated: Apr 15

Házi készítésű nyomdákkal egész kis bogárkollekciót készíthettek a kicsikkel. A gyerekek az elejétől részt tudnak venni a munkában, aztán pedig indulhat a festés! A rovarok testrészei külön-külön nyomdára kerülnek, így az elemek variálásával különböző típusok alakíthatóak ki belőlük.

Hozzávalók: dekorgumi, hullámkarton, ragasztó, olló, festék, ecset, papír vagy textil.

Dekorgumira rajzold fel és vágd ki kétszer a mintákat: rajzolj többféle szárnyat, testet, fejet.

Ragaszd egymásra a két réteget, majd erősítsd hullámkartonra. A hullámkarton is nagyjából kövesse a minta formáját. Ha megszáradt, ecsettel vidd fel rá a festésket, és nyomd a papírra vagy textilre.

Ilyen módon állítsd össze az egész bogarat a különböző darabokból. A lábakat filctollal vagy festékkel is megrajzolhatod, illetve a szárnyakat vagy a potrohot is tovább díszítheted vékony ecsettel. Növényeket is nyomdázhatsz köré, mi a íves levelet készítettünk még hozzá, mert ezzel klasszul körül lehet keretezni az elkészült bogarat.

Nem csak papírra, hanem textilre is készülhet a kis mű, amit aztán be is keretezhettek, és máris menő gyerekszoba-dekor lehet belőle, amit a gyerkőc maga készített! Az alkotás közben beszélgethettek arról, milyen fontos szerepet töltenek be a rovarok a természetben: hogy van, aki mézet készít, van, aki beporozza a virágokat, hogy gyümölcs és zöldség válljon belőlük, van, aki megszabadítja a növényeket a tetvektől, vagy más módon segíti, hogy egészségesek maradjanak!Recent Posts

See All

Comments


bottom of page