top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Szárnyalj a fellegekben

Gyöngyözz velünk pasztell színekben pompázó felhőt, amelyből aztán könnyedén medált, táskadíszt vagy kitűző alakíthatsz. Merülj el a kreativitás adta kikapcsolódásban és vállj a technika mesterévé!

gyöngyhímzett felhő

Ezekre lesz szükség: fehér filc, 3 féle kásagyöngy, 5 csepp alakú gyöngy és 6 nagyobb méretű üveggyöngy, két gyöngyfűző tű, cérna, olló.

Vágd ki a felhőt kétszer a filcből. Az egyik tűvel bökj a felhő aljába és fűzz fel rá gyöngyöket. A másik tűvel 3-4 szemenként rögzítsd a gyöngysort a filchez, a felhő formáját követve. Ilyen módon az egész minta körvonalát varrd végig gyöngyökkel. A második sort két különböző gyöngyből készítsd el, váltogatva a két színt. Ezt is vardd fel az előző körvonal mentén a filcre.

diy gyöngyös felhő

Ugyanígy haladj tovább a harmadik, negyedik, ötödik gyöngysorral, amíg ki nem töltöd a teljes formát gyöngyökkel. A közepére varrj egy szem nagyobb gyöngyöt, az aljára pedig 5 darab esőcseppes rojtot. Ha kész, illeszd a felhő két felét egymásra, és apró öltésekkel varrd őket össze a széleik mentén. Végül készíts hozzá láncot az eddig használt gyöngyökből vagy varrj a hátuljára kitűzőalapot. Ha kedvet kaptál, de nem mersz egyedül belefogni, most lehetőség van megtanulni velem ezt a látványos technikát:

csináld magad gyöngyhímzés

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page