top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Szikrázó gyöngy-maszk

Hamarosan búcsúztathatjuk a telet! Nyári gyerekként nem mondom, hogy nem várom már a melegebb időt. Hogy könnyebben teljen a várakozás, készítettem egy csillogó gyöngyhímzett állarcot kitűzőnek. Így, bár farsangi beöltözést valószínű kihagyom, de a kabátomra tűzött maszkkal mégiscsak ünnepélyesen elköszönök majd az idei téltől.

farsangi gyöngyhímzés

Hozzávalók: lila barkácsfilc, különböző színű kásagyöngyök (fekete, irizáló kék, arany, bronz), gyöngyfűző tű, néhány szem nagyobb üveggyöngy, erős cérna, olló, kitűző alap.

Elkészítés: Vágd ki kétszer a filcből az állarc formát. Felül középre varrj fel egy szem nagyobb méretű gyöngyöt. Ölts a tűvel a felfűzött gyöngy alá, fűzz fel annyi gyöngyöt, hogy a forma felső széléig érjen a gyöngysor. Ott bökd a textil aljára a tűt, csomózd el, majd 2-3 szemenként varrd a filchez a gyöngysort úgy, hogy kövesse az állarc formáját. Ugyanezt, szimmetrikusan készítsd el a másik oldalon is. Így folytasd tovább a díszítést sorrol-sorra haladva. Én egy bronz, majd egy arany színű sorral kezdtem. Utána a harmadik sorban a kéket és az aranyat felváltva fűztem fel, hogy dekoratívabb legyen az összhatás.

gyöngymaszk lépésről lépésre

Négy gyöngysor után készíts mindkét oldalon a szem felső sarkától az orrig tartó vonalat. Majd az orr-csücsöktől a szem külső sarkáig készíts 1-1 gyöngysort mindkét oldalon. A következő sor elejére fűzz két szem nagyobb gyöngyöt is, a harmadik sorba pedig váltogatva fűzheted a kásagyöngyöt és a nagyobb méretű csiszoltgyöngyöket. Egy-egy egyszerű kék sorral zártam az állarc alját. Középen készíts kis fityegőt, melynek aljára fűzz egy csepp alakú gyöngyöt. Végül varrd össze a kitűző két felét apró öltésekkel, a hátuljára pedig erősíts kitűző alapot.

diy gyöngyhímzés

Ha elakadtál, vagy nincs kedved egyedül elkészíteni, gyere el hozzám egy workshopra, ahol megtanítom neked a technikát! A elmélyült, kreatív tevékenységgel töltött idő igazi kikapcsolódás, ami feltölt és új lendületet ad a mindennapokhoz.

gyöngyhímzett állarc


0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page