top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Tavaszi sárga madarak

Imádom a madarakat, a kedvenc állatfajom. Olyan sokféle, könnyed és a legtöbbnek a hangja is csodás. Szeretem, ha reggel madárdal ébreszt. Eszembe jutott, hogy festhetnénk együtt Krisszel. A témának pedig a sárga madarat választottam.

tavaszi sárga madár

Volt két darab fa lapom, a tetejükbe csavartam akasztót, és neki is láttunk a munkának. Ha neked is kedved támad hozzá, ezekre lesz szükséged: fa deszka, szemescsavar, ecsetek, akril festékek.

Így készítsd el: Rajzold fel ceruzával a mintát. A mi esetünkben a fa már eleve be volt pácolva egy sötétebb árnyalatra. Te is bepácolhatod, vagy még jobb, ha lefested valamilyen sötétebb alapra, hogy jobban érvényesüljön a sárga szín. Én, a test után, a szárnyat festettem meg, majd a madár körül lévő leveles ágakat. Minél vékonyabb ecsettel dolgozol, annál könnyebb kialakítani az apró levélkéket és pöttyöket. Amikor már megszáradt a test, azt is levelekkel díszítettem. Végül megfestettem a szemet és néhány helyen feketével kontúroztam a madarat.

Krisz is a madárral indított, majd a tollat, a leveles ágat és a gilisztát festette fel. Végül keretként, világos színnel töltöte ki a külső területeket és szintén feketével kontúrt rajzolt a belső formákra.

diy madár festés

Szerintem az alkotás akkor a legjobb, ha a saját fantáziád is megmozdul közben. Remélem inspirálnak a képeink, hogy megalkosd a saját, gyönyörű, sárga madarad. Ha van gyermeked, vele együtt is festhettek és a végeredményt kiakaszthatjátok a falra tavaszi dekorációnak.

madaras falikép

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page