top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Varrj mosolygós tököt!

Lepd meg kislányod egy őszi, vidám kis medállal. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és egy igazán egyedi és cuki ékszer válik belőle. Lépséről-lépésre megmutatjuk, hogyan fogj hozzá.

tök nyaklánc

Ezekre lesz szükséged: kevés rózsaszín, sárga és narancs, csillámos filc, fekete és sárga cérna, mini pompon, flíz, tű, olló. A lánchoz narancs kásagyöngy, szalag, nagyobb színes gyöngyök.

Elkészítés: Vágj egy 5 cm-es tököt és hímezz rá láncöltéssel szemeket és szájat. Az pofikat apró öltésekkel rögzítsd kétoldalt. Varrd a tököt a csillámos filclapra, majd vágd körbe 2 mm-re a szélétől. Díszítésképpen láncöltéssel körülvarrhatod az arcocskát.

diy mosolygós tök

Vágj egy darab filcet a hátlapnak: ez egy kicsit lehet nagyobb, mint a narancs filc, így egy vékony, élénk színű pereme lesz a medálnak. Varrd össze a figura két felét, és mielőtt teljesen körbeérnél tömd ki egy kis flízzel. Az aljára ölts fel egy mini pompont és már kész is a medál.

A lánchoz fűzz be gyöngyfűző tűt és bökd a medál felső sarkába. Fűzz fel annyi gyöngyöt, hogy a nyaklánc kényelmesen átférjen a kislányod fején. Szalagból kötött masnival, pomponnal és nagyobb gyöngyökkel teheted még játékosabbá a láncot. Végül szúrd a tűt a figura másik oldalába és hátul csomózd el a cérnát. Érdemes még egyszer az egész láncon végigfűzni a cérnát, hogy tartós legyen a tárgy.

filc tök

29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page