top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Kórusok Éjszakája és a rajzok a földön

A hétvégén lezajlott a kórusunk, a Csíkszerda által rendezett nyári Kórusok Éjszakája. Ez a menő rendezvény 11. alkalommal töltötte meg énekhanggal a tereket a palotanegyedben. Az egész programot csupa-csupa önkéntes segítő hozza létre, és mi idén a koncerthelyszínek előtti aszfaltrajzokat készítettük el.

A lényeg az volt, hogy egyértelmű legyen már az utcán sétálva is, hogy melyik kapualjnál kell betérni az épületbe, mert ott egy csomó kórus fog szerepelni. Néhány lelkes önkéntessel, köztük gyerekekkel rajzoltunk csillagokat, színesen hömpölygő folyamokat és kacskaringókat a bejáratokhoz. Hét bejáratot rajzoltunk így meg, és vidám színekbe öltöztettük az utcákat.

Az idei design csillagmanóját is szerettük volna elkészíteni, jó nagy méretben. A kezéből szállingózó csillagok is egy koncert-helyszínre vezettek. Jó nagy munka volt, de megérte: mindenki megállt megcsodálni! Ebben a rajzban ráadásul két gyerkőc segített a legtöbbet. :)

Négy óra munka után, a lassan búcsúzú nap fényénél már ránk is csak a szórakozás várt, meg persze egy fellépés is, hiszen a mi kórusunk is szerepelt a programban. A sok-sok koncert után pedig összegyűltünk a Pollack Mihály téren, és immár a Hold fényénél együtt elénekeltük a külön erre az alkalomra írt záródalt, amit ezúttal is Tóth Árpi szerzett, a kórusunk lelke és vezetője. Csodás volt!


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page