top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Indítsd a reggelt stílusosan!

Te is kávéval kezded a napot, és az az, ami igazán felébreszt? Én nagyon könnyen, ébresztőóra nélkül kelek, mégis kávé nélkül nem indul el egy nap sem. Ez a kis reggeli meglepetés egy klassz terítékkel még jobban esik. Fess te is menő konyhai textilt egyszerűen és indítsd egy mosollyal a napod! A cikk alján sablont is találsz hozzá.

kávés textilfestés

Lehet futó vagy kisebb méretű alátét is az alap, a lényeg, hogy pamutból legyen. Nyomtasd ki a letölthető mintát:

kávé
.pdf
Download PDF • 893KB

A felirat fordítva van rajta, mivel először transzfer folyadékkal át kell vinni a textilre. Rögzítsd a papírt maszkolószalaggal a mintás oldalával lefelé fordítva. Itasd át transzferfolyadékkal és satírozd át egy lapos végül pálcikával. Egyébként, ha nincs kedved tarnszferfolyadékot venni, akkor az egészet egy indigóval is megoldhatod, akkor viszont a feliratot tükrözd előtte.

diy transzferálás

Az átsatírozott sablon segít, hogy pontosan át tudd festeni a formákat. Én rózsaszínt és sötétszürkét használtam, ezeket kevertem különböző arányban, így a leveleknél színátmenetet alakítottam ki, mert az alap is színátmenetes volt és így passzol hozzá még jobban a minta. Száradás után a hátoldala felől vasald át az anyagot, hogy rögztsd a textilfestéket.

festett minta

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page