top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Mézeskalács házikó az ünnepekre

Updated: Nov 24, 2023

Öltöztesd otthonodat ünnepi díszbe, hiszen hamarosan itt a karácsony! Ha te is imádod a mézeskalácsot, akkor készíts egy tartós változatot filcből! Már mutatom is, hogyan:

karácsonyi dekoráció

Hozzávalók: barna filc, fehér, barna és arany hímzőfonal, tekla gyöngyök, tű, olló, bojt, flíz.

Elkészítés: Vágj két egyforma házikó formát a filcből. Az egyik házikót fehér hímzőfonallal, láncöltéssel hímezd végig a széle mentén, majd a belsejét töltsd ki szintén láncöltéssel készített hullámzó vonalakkal. Elő is rajzolhatod, ha úgy könnyebben megy a varrás. Készíts egy ajtót is, és az ajtón belüli részt arany fonallal díszítsd ki. Cukorszórásként ölts fel néhány szem tekla gyöngyöt a kanyarokba.

diy mézeskalács házikó

Illeszd egymásra a két házikót és apró öltésekkel varrd össze a két réteget. Mielőtt teljesen körbeérnél, a megmaradt lyukon keresztül tömd ki kicsit a formát. Ezután varrd össze a megmaradt rést is. A ház aljára varrj néhány szem gyöngyöt és bojtot, a tetejére pedig erősíts szintén néhány gyönggyel díszített akasztót.

Ilyen módon más aranyos kis mézeskalács figurákat is készíthetsz, amiket karácsonyfadíszként is használhatsz. Jó készülődést!

mézeskalács díszek


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page