top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Színpompás szender

Ezúttal egy tavaszi faliképet készíthetsz el velem. Te is imádod az élénk színeket? Akkor ez az ötlet pont neked szól! Elő az ecsettel és a festékekkel, rajzolj indákat, leveleket és egy színes éjszakai lepkét.

falikép szenderrel

Hozzávalók: feszített vászon, ecsetek, kétféle türkiz, ciklámen, rózsaszín, világos sárga, sárga és fekete akril festékek

Így készítsd el: Rajzold fel az alább található sablon segítségével a lepkét. Fesd körül a világos türkiz festékkel. A sötétebb árnyalattal rajzolj leveleket, tekergő indákat, bogyós ágakat a lepke köré. Ha megszáradt, fesd le a lepke felső szárnyait rózsaszínre.

festés vászonra

Húzd be a mintát és az alsó szárnyakat a ciklámen festékkel, alul pedig fesd meg a két sárga sávot. Mindig várd meg, hogy megszáradjon a festék. Utána vékony ecsettel tudod megfesteni a világos sárga kontúrokat. Feketével rajzold meg a szemet és a test felső részét. Apró pötyökkel tovább dekorálhatod a szárnyakat és a testet. A fej két oldalán pedig fesd meg a bojtos csápokat. Természetesen választhatsz más színeket is, és új mintát is kitalálhatsz a saját, egyedi szenderednek. Jó alkotást!

diy lepkés falikép
sablon
.pdf
Download PDF • 309KB


Recent Posts

See All
bottom of page