top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Tavaszhozó nyulacskák

Updated: Apr 15

Érkezik a tavasz, talán egy kicsit túl korán is. Nálam a gangon rügyeznek a növények, az erdőben ibolya nyílik, a rigók úgy énekelnek, mintha azt gondolnák, nem is február van. Ezért aztán előbújtak a nyulak is az odúból, ugrásra készen várják a húsvétot. Az indákkal díszített tapsifülest te is elkészítheted velem, mutatom hogyan!

festett nyuszik

Hozzávalók: fa nyuszi, ciklámen, fehér és fekete akril festék, vékony ecset, fonal a bojthoz és az akasztóhoz, fekete gyöngy, pompon, ragasztópisztoly.

Így készítsd el: Fesd le a nyuszit, lehet egy színűre is, de keverhetsz bele a szélein egy kevés csillogó feketét, vagy fehéret is, így egy kicsit foltos hatású lesz. Száradás után fehérrel fesd meg a szemet és a testet díszítsd kanyargó indákkal és apró pöttyökkel.

diy húsvéti dekoráció

A bojthoz tekerj az ujjaidra fonalat. Válassz hozzá több hasonló színt, és akkor cirmos lesz a bojtod. Felül csippentsd össze és néhányszor tekerd körbe fonallal, majd csomózd el, alul pedig vágd egyenesre. Az akasztót összesodorhatod a fonalakból, majd fűzz rá gyöngyöt és csomózd a nyuszin lévő lukba. A megmaradt fonalat vezesd alulra és füzz rá a gyöngyöt, a pompont és a bojtot. Csomózd el, hátul pedig rögzítsd ragasztópisztollyal, hogy ne mozduljon el a helyéről. Jó alkotást!

festett fa nyulak

Recent Posts

See All
bottom of page