top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Természetes dekor orchideával

Szabadítsd ki az orchideád a csúnya műanyagdobozából! Elég hozzá keresned az erdőben, mondjuk egy túrázás alkalmával, egy öblös kéregdarabot. Ebben boldogan elél a növény, gyökereivel körülöleli a törzset és különleges díszévé válik otthonodnak.

Nálunk már két ilyan darab is van, mindkettő fatörzsbe két növényt telepítettem, mert elég nagyok voltak hozzá. Ha behelyezted az orchideát a törzsbe, után tegyél köré néhány kéregdarabot. A gyökereit ideiglenesen maszkolószalaggal rögzítheted a fán, egy rövid idő után meg fog kapaszkodni a gyökér, és a ragasztót el is távolíthatod. Én minden nap reggel lespriccelem a növényt vízzel, úgy, hogy a gyökereit is érje, és a kéreg is benedvesedjen. Nem is kell tápoldat, így is virággal hálálták meg új helyüket.

Fontos, hogy ne szúrágta fát szedj össze. Ellenőrizd a fát, és pár napig tartsd a teraszon vagy más szabad helyen. Nézd meg, hogy gyűlnek-e alatta kis forgácskupacok, Ha igen, akkor sajnos már van lakója a kéregnek. A növénynek nem baj, de a bútoraidnak nem tenne jót, így ezt a fát jobb, ha visszateszed a természetbe.

Ebben a természetes cserépben sokkal jobban kiteljesedhet ez a különleges virág, ahogy növekszik, egyre csodásabb dekoráció válik belőle.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page