top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Vagány bogár a faladra

Updated: Apr 15

A természet csodás, és a csillogó páncélú bogarak is gyönyörűek! A textilből készült ízeltlábú biztosan barátságos lakója lesz szobádnak. Készítsd el kedvenc színeidből, csempéssz egy kis dzsungel-hangulatot az otthonodba!

bogaras falikép

Ezekre lesz szükséged: hímzőráma, növény mintás textil, kétféle filc, flitter, kásagyöngy, vatelin, két nagy méretű gyöngy a szemekhez, két hosszúkás gyöngy a csápokhoz, tű, olló, ragasztó.

Feszítsd a textilt a hímzőkeretbe. A fotó alapján vágd ki a bogár testét a lábakkal és a páncélját. Varrd ki a páncél részt flitterrekkel: fűzz egy szem flittert és egy szem gyöngyöt a tűre, majd csak a flitteren keresztül bökd a tűt a filc fonálkoldalára. Így dekoráld ki az egészet, a fej részt kivéve. Öltsd a széle mentén a flitteres páncélt a test alsó részére.

diy textil kép

Az elkészült bogarat helyezd a kifeszített textil közepére és varrd fel körben apró öltésekkel. Amikor majdnem körbeértél, tömj egy kevés vatelint a bogár testébe, hogy kicsit kiemelkedjen a síkból. A lábakat nem kell levarrni.

Két nagy méretű gyöngyöt erősíts fel szemeknek, a csápokat pedig két hosszúkás gyöngyből és egy-egy kerek gyöngyből készítsd el.

Végül vágd körbe a textilt a hímzőráma szélétől 1-2 cm-re. Hajtsd be és ragaszd is le hátul, hogy tartós legyen a képed.

macska és alkotás

A cicám imádja, amikor otthon dolgozom és mindig odakéretőzik hozzám. Ezt a bogaras projektet is végigkövette, és dorombolással segítette a munkát. Remélem te is kedvet kapsz egy kis alkotáshoz és elkészül a saját bogárkád!


Recent Posts

See All
bottom of page