top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Valentin-napi szívecske

Készülj Valentin-napra egy kis alkotással. A csillogó indákkal körülölelt papírmasé szívecskét te is könnyen elkészítheted a leírás alapján. A kedves falikép mindig emlékezteti majd kedvesed, hogy van, aki nagyon-nagyon szereti őt!

szíves kép valentin napra

Hozzávalók: alufólia, csomagolópapír, vastagabb papír, képkeret (kb. 17x12 cm), festékek, tapétaragasztó, olló, csillogó kartonok, ecset, ragsztópisztoly, maszkolószalag

Így készítsd el:

Alufóliából gyúrj szívet, majd vond be apróra tépkedett, tapétaragasztóval bekent csomagolópapírral. Hagyd megszáradni, majd fesd le akrilfestékkel. Vágj a képkeretedbe illő papírt, és fesd le egyszínűre, majd vékony ecsettel rajzolj rá leveleket, kanyargó indákat. Amíg szárad, vágj csillogó kartonból leveles ágacskákat.

így készül a Valentin napi dekoráció

Illeszd a keretbe a festett alapot, hátulról ragaszd le maszkolószalaggal. Helyezd el a csillogó ágakat a neked tetsző elrendezésben, és rögzítsd őket egy-egy pötty ragasztóval. Végül az egész tetejére ragaszd fel a szívet. A képkeretet is saját ízlésed szerint tudod alakítani. Én egy egyszerű fa keretet festettem le arany akril festékkel.

diy szíves kép

Ismered a Valentin-nap eredetének legendáját? Íme:

Szent Valentin a 3. században élt, Rómában. A legenda szerint az akkori római császár, II. Claudius megtiltotta a fiataloknak a házasságot, mert úgy gondolta, a nőkkel való szoros kapcsolat gyengíti a férfiak harci képességét. Valentin püspök azonban nem értett egyet ezzel a rendelettel, és titokban továbbra is összeadta a szerelmes párokat.

Claudius, megtudva Valentin tevékenységét, letartóztatta és börtönbe záratta. A börtönben Valentin találkozott a börtönőr vak leányával. A püspök gyógyító képességével visszaadta a lánynak a látás örömét. A halála előtt Valentin egy virággal és a egy levéllel búcsúzott el a lánytól. Ezután Valentin püspök életét kioltották a szerelmesek összeadása miatt, de tettei örökké élnek azok szívében, akik a szerelem és a házasság szabadsága mellett állnak.



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page