top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Varázslatos kaktusz

Könnyen nyáriassá teheted a megjelenésed, elég egy-két klassz kitűző, hogy feldobd és színesítsd a ruháidat vagy táskádat. Ezúttal egy élénk színekben pompázó, gyöngyhímzett, vidám kis kaktuszt készítésére hívunk, mert a kreatívan töltött idő a legjobb kikapcsolódás!

kaktusz és láma

Ezekre lesz szükség: zöld filc, 4 féle kásagyöngy, két gyöngyfűző tű, cérna, olló, kitűzőalap.

Vágd ki a kaktuszt kétszer a filcből. Az egyik tűvel bökj a kaktusz aljába és fűzz fel rá gyöngyöket. A másik tűvel 3-4 szemenként rögzítsd a gyöngysort a filchez, a kaktusz formáját követve. Ilyen módon az egész kaktuszt körvonalát varrd végig gyöngyökkel. A második sort két különböző gyöngyből készítsd el, váltogatva a két színt. Ezt is vardd fel az előző körvonal mentén a filcre. Ugyanígy haladj tovább a harmadik és a negyedik gyöngysorral, amíg ki nem töltöd a teljes formát gyöngyökkel.

diy kaktusz kitűző

Ha kész, illeszd a kaktusz két felét egymásra, és apró öltésekkel varrd őket össze a széleik mentén. Minden öltésnél fűzz fel egy szem gyöngyöt is a tűre. A kaktusz hátuljára varrd fel a kitűzőalapot. Ezzel a techikával bármilyen formát elkészíthetsz, és szabadon variálhatod a színeket, hogy olyan legyen a végeredmény, ami leginkább illik hozzád!

gyöngyös kaktusz

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page