top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Méhecskés memóriajáték

Updated: Apr 15

Készíts mézédes memóriajátékot a gyerkőcnek! A lapkák felfordítása közben azt is elmesélheted neki, hogy milyen fontos szerepük van a méheknek a növények életében és a miénkben is. Hiszen nem csak az aranyló mézet köszönhetjük nekik, hanem a sok finom gyümölcs és zöldség megérését is!

méhecskés memóriajáték

A memórijátékot kétféleképpen is elkészítheted: a megadott mintát egyszerűen nyomtasd ki két példányban, kasírozd kartonra a lapokat és vágd ki őket. Ezt a verziót ki is színezhetitek együtt a kicsikkel. Csak arra kell figyelni, hogy a párok ugyanolyan színezést kapjanak.

A másik kicsit több időt vesz igénybe, de a végeredményért megéri rászánni az időt.

Hozzávalók: pamut textilek, filc, transzfer folyadék, textilfesték, ecset, olló, varrógép

A mintákat nyomtasd ki két példányban (lejjebb megtalálod). Fektesd a papírt a textilre mintával lefelé és itasd át transzfer folyadékkal, majd alaposan dörzsöld át. A minta így átnyomódik a textilre. Használhatsz több féle textilt, csak arra figyelj, hogy a párok ugyanolyan anyagra kerüljenek.

diy memóriajáték

Vágd körbe a lapkákat a hatszögtől 2-3 mm-re, majd varrd fel őket a filc lapra a hatszögek mentén. Végül cikcakk öltéssel is varrd őket körbe. Ezután vágd ki a kártyákat, úgy, hogy maradjon egy keskeny filc keretük. Ha van kedved textilfestéssel tovább dekorálhatod a memóriajátékot. A végén vasalással rögzítsd a festéket.

mez
.pdf
Download PDF • 387KB

Recent Posts

See All
bottom of page