top of page
  • Writer's pictureFanni Vesztl

Nyári emlékek: hímezz halacskát a gyerkőccel

Tengerparton nyaraltatok, vagy az állatkertben jártatok? Örökítsétek meg a kicsikkel a látott élővilágot. Rajzoljatok halacskákat, csillagokat, csikóhalakat és mindenféle vízi herkentyűket. A rajzokat tovább díszíthetitek egy kis hímzéssel, hogy igazán különleges dekoráció készüljön a gyerekszoba falára.

diy halak

Így készíthetitek el: Rajzoljatok halacskákat: lehet filctollal is vagy akár fehér zsírkrétával is. Ha a krétára vízfestékkel festetek, előtűnik a megrajzolt minta, mert a festék a krétán nem fog. Le is tölthetitek az általam rajzolt halakat, de mindig bíztatlak, hogy hagyd nyugodtan, hogy a gyerkőcből előtörjön a saját kreativitása!

halak
.pdf
Download PDF • 394KB

A vékony papírra rajzolt vagy festett halat vágjátok körbe és ragasszátok színes kartonra. A kartont is vágjátok le a hal szélétől néhány milliméterre. Vastag tűbe fűzzetek hímzőfonalat és már kezdődhet is a díszítés. Ne félj tűt adni a gyerkőc kezébe, már sok ovisnak és kisiskolásnak tartottam kézműves foglalkozásokat, szuperül meg lehet nekik tanítani! Használjatok több színt, és színezzétek ki a fonalakkal a halat. Végül keressetek az elkészült rajznak hátteret és képkeretet és már tehetitek is a falra. Ha sok kisebb halacska készül, kerülhetnek egy képre is, vagy sok kisebb keretbe helyezve egy klassz akvárium alakulhat a falon belőlük. Az alkotás öröme és az elmélyedés egy tevékenységben igazi kikapcsolódás!

kézműves ötlet gyerekeknek

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page